Dincolo de neoliberalism: zece ipoteze pentru zece saptamani

20 Jan

In urmatoarele zece saptamani Heterodox isi propune sa participe la actuala dezbatare publica coaguland liniile generale ale unui program socio-economic alternativ la status-quo-ul neoliberal actual. Va fi un demers rezultat din eforturile celor care contribuie la acest blog coordonat de Cornel Ban.

Proiectul isi propune sa formuleze, intr-un limbaj accesibil, ipoteze, inceputuri de raspunsuri dar si raspunsuri ferme la trei intrebari:

1. Cum iesim din camasa de forta a unei economii care ofera locuri de munca insuficiente si creaza o patura groasa de angajati blocati sub sau in jurul pragului de saracie?

2. Cum poate fi protejata societatea de costurile produse de volatilitatea crescanda a pietelor de capital si a investitiilor straine directe?

3. Ce fel de politici publice sunt necesare pentru o reducere masiva a distributiei extrem de inegale a veniturilor in Romania?

Proiectul va demara luni cu supunerea la discutie publica a zece ipoteze despre un proiect post-neoliberal de dezvoltare. Dupa care cele zece ipoteze vor fi tratate in detaliu in postari saptamanale.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: